Philip Teirs Jungfrustigen blir film

Philip Teirs skilsmässoroman Jungfrustigen är på väg att bli tvåspråkig romantisk komedi där staden Helsingfors fungerar som stämningsskapande miljö. Teir, som själv skrivit manuset, hoppas på en österbottnisk skådespelare som talar dålig finska i huvudrollen.

Att få skriva filmmanus är en pojkdröm som gått i uppfyllelse för Philip Teir.
Malin Slottemalin.slotte@hbl.fi
08.02.2023 18:25 UPPDATERAD 08.02.2023 20:02
Philip Teirs roman Jungfrustigen från 2020 är på god väg att bli film. Initiativet till filmatiseringen kommer från producenten Minna Haapkylä på produktionsbolaget Rabbit Films, som tidigare producerat filmer som Aleksi Salmenperäs Kupla och kritikerrosade och Gyllene Venla-belönade tv-serien Munkkivuori.
– Jag skulle älska att se fler romantiska filmer om Helsingfors. Jag vet inte när jag senaste skulle ha sett en film om att bli kär, eller en film om skilsmässa, som utspelar sig i nutid där staden Helsingfors spelar en viktig roll, säger Haapkylä om varför hon vill göra film av just Teirs roman.
Jungfrustigen utspelar sig till största delen i Helsingfors och handlar om Richard, en 35-åring med rötterna i Österbotten, som skiljer sig från sin fru efter att ha förälskat sig i den äldre, finskspråkiga Paula.

ANDRA LÄSER