Tampa vidare i Stanley Cup – Carolina utslaget

Tampa Bay har slagit ut Carolina med Sebastian Aho, Jani Hakanpää och Teuvo Teräväinen i sina led med 4–1 i matcher och är vidare till semifinal i Stanley Cup.Matchhjälte blev Andrej Vasilevskij, som höll tätt i Tampamålet och bäddade för en 2–0-seger i natt.

Tampa Bay har lyft sig i slutspelet medan Carolina inte levde upp till favoritskapet.
Det var vinna eller försvinna för Carolina när laget för femte gången ställdes mot de regerande Stanley Cup-mästarna Tampa Bay.
Carolinayckades till en början neutralisera Tampas anfallsstjärnor och täppa till bakåt i en jämn match. Men Alex Killorn och Nikita Kutjerov överlistade till sist Carolinas försvar i powerplay och bäddade för Brayden Points åttonde slutspelsmål, i början av den andra perioden.
I mitten av tredje stängde sedan Ross Colton matchen genom att på egen hand sätta 2–0.
– Det var en fantastisk laginsats, säger Colton i tv-sändningen efter matchen.
– Vi måste bara fortsätta … jag gillar hur vi spelar just nu.
Det saknades inte målchanser för Carolina, som i grundserien vann NHL:s Centrala division och på pappret såg ut att ha favoritstämpeln mot tidigare skadedrabbade Tampa Bay. I natt knep Carolina skyttet med 29 skott mot Tampas 25 – men Tampamålet var alltjämt stängt av en orubblig Andrej Vasilevskij.
I slutspelet har Tampa växlat upp och susar nu vidare mot semifinal. Där väntar antingen Boston eller New York Islanders, som möts nästa gång natten mot torsdag. New York Islanders leder med 3–2 i matcher och har chans att avgöra.

ANDRA LÄSER