Uppgifter: Nästa "GTA" får kvinna i huvudroll

En latinokvinna blir en av två spelbara rollfigurer i nästa "GTA", vars berättelse inspirerats av Bonnie och Clyde, enligt personer med insyn.

Fler uppgifter om nästa "GTA" har läckt till nyhetsbyrån Bloomberg. Pressbild från "GTA online".
Färre skämt på bekostnad av olika minoriteter, och för första gången en kvinna i huvudrollen. Förändringarnas vindar blåser genom jättespelutvecklaren Rockstar, som står bakom gangstersuccén Grand theft auto (GTA).
Bolaget, som inte dragit sig för kontroversiella inslag, och som dessutom haft interna problem med omfattande övertid bland de anställda, ska ha tagit åt sig av kritiken och vidtagit flera åtgärder de senaste åren, uppger personer inom företaget.
Men den nya företagskulturen har påverkat uppföljaren till 2013 års GTA V, världens mest inkomstbringande spel. Utvecklare konstaterar att spelet är minst två år borta, men är skeptiska till att branschanalytikers förväntningar på ett släpp innan eller under första kvartalen 2024 är realistiska.
Handlingen uppges kretsa kring en man och en kvinna, som inspirerats av bankrånarna Bonnie och Clyde.
Från början hade Rockstar planer på att spelet skulle utspelas i stora delar av Nord- och Sydamerika, men de planerna fick skrotas. Nu rör det sig i stället om en fiktiv variant av Miami med omgivningar, med fler inomhusmiljöer än i något tidigare spel i serien.
Rockstar håller tyst om utvecklingen, och har hittills inte officiellt bekräftat mer än att det är under utveckling. Bolagets senaste titel är westerneposet Red dead redemption 2 från 2018.

ANDRA LÄSER