Lyran segrade i internationell körtävling i Portugal

Akademiska damkören Lyran har skördat internationella framgångar genom att segra i en körtävling i Lissabon.

Lyran knep segern i en prestigefylld tävling i Portugal.
Niclas Lönnqvistniclas.lonnqvist@hbl.fi
14.11.2022 11:39 UPPDATERAD 14.11.2022 15:17
Akademiska damkören Lyran segrade på veckoslutet i den internationella körtävlingen Lisbon Sings i Portugal. Kören deltog i två kategorier och segrade i bägge.
Dessutom fick den avgående dirigenten Jutta Seppinen hedersomnämnande. I tävlingen deltog 25 körer från 16 nationer, bland annat från Schweiz, Kroatien och Estland.
Lyrans medlemmar var nöjda över segern.
– Det här var första gången som vi deltog i en tävling efter pandemin. Det är roligt för kören att delta och utmana sig själv. Det är roligt för Jutta att hon får omnämnande eftersom hon slutar vid årsskiftet och den nya dirigenten Riku Laurikka tar över, säger Lyrans ordförande Charlotta Palm.
– Det är liten annat fokus man har i en tävling jämfört med en konsert utanför tävlingssammanhang. Det är första gången jag deltar i en tävling och det var har varit oerhört roligt att få vara med. Vi har deltagit med ungefär 60 sångare.
Innan Riku Laurikka tar över som dirigent framför Lyran tillsammans med Akademen sina julkonserter den 10, 14 och 16 december i Pauluskyrkan, Hagalunds kyrka och Johanneskyrkan.

ANDRA LÄSER