Krönika: Arma Arsenal, varför gör ni så här mot mig?

Arsenal har gjort sin bästa säsong sedan jag började hålla på dem. Men det enda jag kan känna just nu är tomhet. Varför utsätter jag mig för det här?

Uppgivna Arsenalspelare i samband med förlusten mot Nottingham Forest. Resultatet innebar att Manchester City tog sin tredje ligatitel på raken.
KrönikaJonatan Sparvjonatan.sparv@hbl.fi
24.05.2023 10:00
I 14 år har jag följt Arsenal i vått och torrt. Hur det kommer sig att det blev just Arsenal vet jag inte riktigt. Kanske var det Thierry Henry och senare Cesc Fàbregas. Men framför allt tror jag att det var typen av fotboll laget spelade – offensivt, fartfyllt och stundtals tekniskt briljant.
Jag började följa laget då det var på nedgång. Under de första åren fick jag se stjärna efter stjärna lämna klubben för rivaler. Fàbregas, Robin van Persie, Samir Nasri. Listan kan göras lång. Arsenal hade gått från att vara en klubb som spelade om de största titlarna till en klubb som nöjde sig med att spela i Champions League.
Visst har det funnits ljusglimtar. Några FA-cuptitlar har det blivit. Segern mot Pep Guardiolas bästa Barcelona hemma på Emirates sticker också ut. Spelare som Mesut Özil och Alexis Sánches var fantastiska att skåda i sina bästa stunder.

ANDRA LÄSER