Greenwoods två mål bakom Uniteds seger

Mason Greenwood rundade av helgen på bästa sätt. 19-åringen gjorde två mål när Manchester United besegrade Burnley med 3–1. I en annan del av England räddade Arsenals Edward Nketiah en poäng i sista minuten mot Fulham.

Mason Greenwood jublar tillsammans med Marcus Rashford.
Anton Johansson/TT
18.04.2021 20:29 UPPDATERAD 18.04.2021 20:33
Mason Greenwood klev fram för första gången i början av andra halvlek. Marcus Rashford avancerade längs vänsterkanten och slog ett lågt inspel mot Bruno Fernandes. Portugisen valde att hoppa över bollen som i stället gick rakt till en framstormande Greenwood som sköt in ledningsmålet i 48:e minuten.
Men Burnleys 1–1-replik kom bara två minuter senare genom James Tarkowski.
Greenwoods andra mål kom i 84:e minuten. Efter en misslyckad hörna fick han bollen serverad till höger om straffområdet. 19-åringen bröt in och sköt ett snabbt skott som tacksamt styrdes på en försvarare och in i mål.
United vann till slut med 3–1 efter att formstarke uruguayanen Edinson Cavani punkterat matchen i slutet. Burnley tryckte på för en kvittering vilket kom att resultera i en kontring för United. En kontring som Cavani rundade av genom att stöta in slutresultatet från nära håll.

Kortvarig målglädje

I London räddades Arsenal av ett sent kvitteringsmål.
Arsenal hade dock en boll i mål efter 40 minuter genom Dani Ceballos. Spanjoren avslutade en sekvens med att förvalta ett inlägg från landsmannen Hector Bellerin.
Men målglädjen blev kortvarig för Arsenal. Bukayo Saka bedömdes vara offside i samband med sekvensen som föregick målet och efter VAR-granskning dömdes målet bort.
Tyngre blev det i andra halvlek när Josh Maja gav Fulham ledningen med 1–0 i 59:e minuten.
Arsenal gjorde allt i sin makt för att kvittera men minuterna tickade iväg, men i matchens absoluta slutskede fick Arsenal en hörna som letade sig in i straffområdet. Några studsar senare nådde den fram till Edward Nketiah som skickade in slutresultatet 1–1.

Tungt för Fulham

VAR krävdes dock för att avgöra om Arsenals Rob Holding var offside och störde Fulhams målvakt Alphonse Areola i samband med målet. Men denna gång var videogranskningssystemet på Arsenals sida och målet godkändes.
För Fulham är det ett tufft resultat i kampen om att säkra en plats i Premier League nästa säsong. Laget ligger på 18:e plats med 27 poäng. vilket betyder nedflyttning, och har sex poäng upp till Brighton och Burnley på säker mark.

ANDRA LÄSER