Vansinneskörning på motorcykel genom Esbo och Helsingfors – ung man flydde undan polisen i 240 kilometer i timmen

Polisen i Västra Nyland grep i söndags en ung motorcyklist som överskred hastighetsbegränsningar med 140 kilometer i timmen som värst.

En ung man greps i söndags på Drumsö efter att ha fortkört genom Esbo och Helsingfors.
Sent på kvällen söndagen den 3 juli utförde en patrull från polisinrättningen i Västra Nyland trafikövervakning vid riksväg 1. Patrullen upptäckte en motorcyklist som överskred den högsta tillåtna hastigheten betydligt.
"Motorcyklisten ignorerade polispatrullens stoppsignaler och flydde polisen först längs Åboleden och sedan längs Nupurbölevägen mot Esbo", säger överkommissarie Aapo Isoaho i ett pressmeddelande.
När polispatrullen följde den flyende motorcyklisten uppmättes en medelhastighet på nästan 240 kilometer i timmen i ett område där hastighetsbegränsningen var 120. Motorcyklisten körde också över 200 kilometer i timmen i ett område där hastighetsbegränsningen är 60 kilometer i timmen.
Motorcyklisten flydde undan polisen under en god stund men till slut lyckades ett flertal polispatruller stoppa föraren i Drumsö. Motorcyklisten greps misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.
Enligt Isoaho var läget lugnt i trafiken i allmänhet medan vansinneskörningen inträffade och därför uppstod inga konkreta farliga situationer.
I förundersökningen har den tämligen unga mannen erkänt gärningen men inte kunnat nämna någon vettig orsak till att han flydde undan polisen. Den misstänkte fick körkortet indraget och brottmålet överförs nu från polisen till åtalsprövning.

ANDRA LÄSER