Långtradare välte i Gräsviken – trafiken stängdes av

En långtradare välte i korsningen av Mechelingatan och Porkalagatan på torsdagsförmiddagen. Trafiken styrdes om i ett par timmar men flyter nu på normalt.

Långtradaren välte när den vände in på Porkalagatan i riktning mot hamnen. I lasten fanns metallhack som behöver saneras bort.
Anna Svartströmanna.svartstrom@hbl.fi
22.09.2022 10:59 UPPDATERAD 22.09.2022 16:19
Räddningsverket i Helsingfors meddelar om en trafikolycka i Gräsviken som påverkar trafiken på torsdagsförmiddagen. Anmälan kom strax efter klockan 10.
Orsaken är en långtradares dragbil som har vält i hörnet att Mechelingatan och Porkalagatan, båda i vanliga fall livligt trafikerade. Räddningsverket skriver på Twitter att det skett då långtradaren vänt in på Porkalagatan.
I lasten fanns metallhack som fallit ut och saneras bort.
Trafiken var avstängd på Mechelingatan, mellan Lappviksvägen och Porkalagatan. Till en början filen som går i riktning mot Drumsö, men då bilen började bärgas strax före ett stängdes båda filerna av.
Ännu vid 12-tiden styrdes trafiken om, bland annat att gå via Lappviksgatan. På plats, ungefär under Porkalabron, är flera brand- och bärgningsbilar.
Även buss- och spårvagnstrafiken kan påverkas enligt uppgifter på HRT:s sajt. Några mycket omfattande trafikstockningar märktes ändå inte.
Vid 16-tiden meddelade Räddningsverket i Helsingfors att trafiken flyter på som normalt.
Artikeln har uppdaterats.

ANDRA LÄSER