Dagens VM-snackisar: Öl och brassar

Brasilien ska försöka leva upp till favoritskapet och Fifa-pamparna får njuta av öl i VIP-båsen medan fansen rasar. HBL listar dagens VM-snackisar.

Ett stop med alkoholfri öl under VM i Qatar.
Jonatan Sparvjonatan.sparv@hbl.fi
24.11.2022 06:00

Dagens match: Brasilien–Serbien, klockan 21.00

Argentina åkte på en stjärnsmäll i öppningsmatchen. Frankrike är skadeskjutet. Portugal får tampas med dramat kring Cristiano Ronaldo. En guldfavorit återstår: Brasilien.
Laget rankas som favorit till guldet av spelbolagen och speciellt den offensiva uppsättningen i Brasilien osar kvalitet. I kväll gör Tites mannar entré mot Serbien och de brasilianska fansen hoppas på sambafotboll.
Men serberna är ett lurigt lag och i gruppen finns även svårslagna Schweiz. Brasilien behöver trycka gasen i botten direkt för att vara säkra på vinst.
Håll koll på det tekniska geniet Vínicius Jr ute på vänsterkanten. 22-åringen är en mardröm för vilken försvarare som helst och de serbiska backarna är inte direkt kända för sin kvickhet. Det kan bli lekstuga.

Dagens vansinne

Beslutet om att ingen alkoholhaltig öl kommer att säljas vid arenorna under VM kom två dagar innan starten och fick många tillresta supportrar att rasa.
Även öltillverkaren Budweiser – en av VM:s största sponsorer – ilsknade till över Fifas beslut. Beslutet tog öltillverkaren på sängen och lite senare publicerade man ett inlägg på Twitter där massvis med ölflak syns. Texten löd: ” Ny dag, ny tweet. Vinnarnationen får dessa. Vem blir det?”
Det är frågan om öl värd flera miljoner euro och bilden är tagen i ett lager i Qatar.
Faktum är ändå att ölservering är tillåten i så kallande VIP-bås på arenorna. Enligt New York Times är dessa bås reserverade för bland annat, hör och häpna, Fifas tjänstemän.
Fifa förbjuder alltså alkoholförsäljning på arenorna, men förbundets egna pampar tillåts sitta och hälla i sig stop efter stop i VIP-båsen. Maken till hyckleri får man leta efter med både ljus och lykta.
Den öl som vanliga dödliga kan få tag i kostar närmare 15 euro stopet.

Dagens siffra: 5

Cristiano Ronaldo är en av få som har gjort mål i fyra VM-slutspel. Om han gör mål i Qatar blir han den första att göra mål i fem. Ännu ett rekord för den 37-årige portugisen som varit föremål för rubriker av helt fel anledningar den senaste tiden.

ANDRA LÄSER