ANNONS:

Akademen - en modern klassiker

Att inspirera samt att arbeta för kulturell mångfald och yttrandefrihet är viktiga värden för Akademen. Träffpunkten som fyllde 50 år 2020 vittnar om en lång tradition av att utgöra en röst i samhället. Akademen är fortfarande den mötesplats och inspirationskälla den varit för människor och tankar i snart 130 år.
Annons
Alvar Renqvist och Gösta Branders som grundade Akademiska Bokhandeln 1893 nöjde sig inte med endast en framgångsrik affär. De ville att bokhandeln skulle vara en allmänbildande institution, ett ställe där bokvänner kunde mötas, få prima betjäning och hitta det senaste inom finländsk fiktion och fakta. Internationell litteratur på originalspråk skulle också ges utrymme. Den bärande idén har inte förlorat sin glans under årens lopp.
–Akademiska Bokhandeln med Bokhuset som största butiken i Norden är fortsättningsvis känd för sitt breda och omfattande sortiment, och oslagbar inte minst gällande svenskspråkig eller engelskspråkig litteratur. Tvåspråkigheten i Finland har alltid varit en grundpelare och är fortsatt en självklar identitet för Akademen. Personalens betydelse för butikens framtoning är en del av vår värdegrund. Nätbutikernas och ljudböckernas framväxt är både hot och möjligheter för oss, men i en butik, och inte minst i dialog med försäljare, kan vi inspirera till berättelser som annars inte läsaren hade upptäckt, säger Magnus Brundin, vd Akademiska Bokhandeln.
Yrkeskunnighet och kompetens är något Akademen värnar om. Våra försäljare liksom inköpare har bred kännedom om bokvärlden och kan därmed också erbjuda kunderna en skräddarsydd och personlig kundbetjäning. Utbudet av litteratur är stort, och för att hitta de rätta böckerna för en nyfiken och vetgirig läsare, behövs ofta dialog med en försäljare för att hitta rätt.
– Sommaren börjar närma sig och de flesta av vårens nya titlar har redan hunnit komma ut. Bokhusets olika avdelningar är fullproppade med intressanta nyheter. Vår rymliga
butik möjliggör att du kan handla tryggt hos oss, säger Bokhuset butikschef Aki Järvinen som hälsar kunderna välkomna till denna
moderna klassiker med sin alldeles speciella atmosfär och interiör.
Utöver det omfattande utbudet böcker är framförallt Akademens flaggskeppsbutik Bokhuset i Helsingfors centrum också känt för sin alldeles särskilda atmosfär. Bokhuset, som Alvar Aalto ritat uttryckligen för Akademen, är ett kulturellt vardagsrum i hjärtat av Helsingfors, där kunderna mellan bokinköpen även kan njuta av pågående konstutställningar i andra våningens galleriutrymme, eller pausa med en kopp kaffe och tilltugg på Cafe Aalto. Träffpunktens författarsamtal, liksom andra aktiviteter kommer också att återupptas så fort situationen tillåter. Vi ses i våra butiker.
Handla gärna i vår nätbutik! akateeminenwebshop.com
Magnus Brundin, vd Akademiska Bokhandeln