Finland femte mest spelade vinnaren i Eurovision

Trots att Finland bara vunnit Eurovision song contest en enda gång kan landet ändå räknas som framgångsrikt sett till mest strömmade och visade bidrag.

20.05.2021 11:45 UPPDATERAD 21.05.2021 08:21
På listan över de mest framgångsrika vinnarlåtarna i Eurovision song contest, sett till antal spelningar på Spotify och visningar på Youtube, hamnar Lordis Hard rock hallelujah på sjunde plats enligt en undersökning av Rekatochklart.com. Tittar man på vinnarbidragen landsvis är Finland det femte mest framgångsrika landet i tävlingen.
Listan på vinnarbidragen toppas av nederländska Duncan Laurence med låten Arcade, som vann 2019, medan Sverige är det land som är mest framgångsrikt när man summerar alla vinnarlåtar. Finlands bidrag från 2006, Hard rock hallelujah, intar sjunde plats på låtlistan och femte plats landsvis.
Undersökningen är baserad på antal Spotifyspelningar och Youtubevisningar som respektive vinnarlåt i ESC haft. Siffrorna är inhämtade i maj 2021.
Rekatochklart.com är en svensk online-community inom sportspel som förser sina läsare med spelanalyser och speltips och är inte knutet till något specifikt spelbolag.

ANDRA LÄSER