Dagens rätt: Biff med rostade tillbehör

En biff kan få starta helgen. Med rostade rot- och grönsaker med ett kryddigt smör kan man lätt sjunka ned i tv-soffan därefter, både mätt och belåten.

Far brukar bli på gott humör om han får en köttbit med ugnsrostade tillbehör.

Biff med rostade tillbehör

För 4 personer, 35 minuter

600 g utskuren biff
smör och rapsolja

Till kryddsmöret:

50 g smör
1/2 tsk curry
1/2 tsk paprikapulver
salt och peppar

Att äta till:

10–12 potatisar av fast sort
1 aubergin
1 rödlök
2 msk hackad, färsk timjan
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
blandade blad

Gör så här:

1. Börja med kryddsmöret. Blanda smör med curry, paprikapulver samt lite salt och peppar.
2. Skär auberginerna i bitar med 3 centimeters sida. Skala och skär rödlöken i klyftor. Tvätta potatisarna noga och skär dem i större klyftor. Sprid ut i en långpanna. Krydda med hackad timjan, riven vitlök, paprikapulver, flingsalt och svartpeppar. Ringla till sist över olivoljan. Grilla i 20 minuter i ugnen på 200 grader. Vänd några gånger under tillagningen.
3. Banka ut och stek biffarna i lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt och peppar efter vändning. Servera med grillade grönsaker, kryddsmör och blandade blad.

ANDRA LÄSER