Biff med rostade tillbehör
För 4 personer, 35 minuter
600 g utskuren biff
smör och rapsolja
Till kryddsmöret:
50 g smör
1/2 tsk curry
1/2 tsk paprikapulver
salt och peppar
Att äta till:
10–12 potatisar av fast sort
1 aubergin
1 rödlök
2 msk hackad, färsk timjan
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
blandade blad
Gör så här:
1. Börja med kryddsmöret. Blanda smör med curry, paprikapulver samt lite salt och peppar.
2. Skär auberginerna i bitar med 3 centimeters sida. Skala och skär rödlöken i klyftor. Tvätta potatisarna noga och skär dem i större klyftor. Sprid ut i en långpanna. Krydda med hackad timjan, riven vitlök, paprikapulver, flingsalt och svartpeppar. Ringla till sist över olivoljan. Grilla i 20 minuter i ugnen på 200 grader. Vänd några gånger under tillagningen.
3. Banka ut och stek biffarna i lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt och peppar efter vändning. Servera med grillade grönsaker, kryddsmör och blandade blad.