Meghan anklagas för mobbing och trakasserier men avfärdar anklagelserna som elakt förtal

Under sin korta tid i det brittiska hovet ska hertiginnan Meghan ha trakasserat sina anställda så grovt att det ledde till att två personer sade upp sig.

Hertiginnan av Sussex avfärdar alla beskyllningar om trakasserier som nu avslöjats. Arkivbild.
Buckingham Palace meddelade sent på onsdagskvällen att palatsets HR-avdelning inleder en undersökning om påståendena att hertiginnan Meghan skulle ha mobbat sin personal. Enligt en artikel i The Times skulle två assistenter ha tagit så illa vid sig av hertiginnans förödmjukelser att de lämnade sina tjänster.
I en kommuniké, återgiven i The Guardian, konstaterar Buckingham Palace att man är mycket oroad över anklagelserna om mobbing.
Anklagelserna om mobbing fördes fram i ett PM skrivet av prins Harrys och hertiginnans Meghans kommunikationschef Jason Knauf 2018 men har först nu avslöjats. Jason Knauf arbetar nu för prins William och hertiginnan Catherine. Enligt The Guardian har relationen mellan hertigparet och övriga medlemmar av kungahuset Windsor nu nått en bottennivå.
Prins Harry och hertiginnan Meghan har avfärdat alla beskyllningar och anser att The Times låtit sig vilseledas av krafter inom hovet och att tajmningen av nyheten om trakasserierna är planerad för att sabotera den hajpade intervjun med Oprah Winfrey. Meghan säger sig vara mycket ledsen över anklagelserna.
Intervjun som hertigparet av Sussex gjort med Oprah Winfrey är inspelad och sänds i USA på söndag kväll och i Storbritannien på måndag kväll. Enligt förhandsuppgifterna ska Harry prata om att han upplevde att hans hustru förföljdes av tabloiderna och att han inte ville att hon skulle möta samma öde som hans mamma, prinsessan Diana.
Prins Harry och hertiginnan Meghan gifte sig i Windsor i maj 2018. Parets förstfödda, sonen Archie, föddes i maj 2019. Paret bor numera i Los Angeles och ska få sitt andra barn i vår. Hertigparet lämnade Storbritannien vintern 2020 och har meddelat att de inte tänker återvända till livet som arbetande kungligheter.
ANDRA LÄSER