Tolvårig pojke ihjälskjuten på Västbanken

En tolvårig palestinsk pojke har avlidit efter att träffats av israelisk arméeld i närheten av Hebron, uppger palestinska myndigheter. Pojken är den tredje civila palestiniern som dödas på den ockuperade Västbanken inom loppet av några dagar.

En palestinsk demonstrant kastar tillbaka en israelisk tårgasgranat under en protest mot bosättningen Eviatar den 2 juli.
Detaljerna kring dödsskjutningen är oklara men enligt det palestinska hälsodepartementet färdades pojken i en bil tillsammans med sin pappa i staden Beit Ummar, nära Hebron. Han ska ha träffats i bröstet och avlidit på sjukhus några timmar senare.
För den israeliska dagstidningen Times of Israel uppger en armékälla att händelsen är under utredning. Det finns enligt tidningen inga rapporter om oroligheter i området vid tiden för skottlossningen.
Händelsen inträffade bara timmar efter att den israeliska armén sent på tisdagskvällen sköt ihjäl en palestinsk rörmokare nära staden Nablus.
Enligt den israeliska dagstidningen Haaretz hävdar armén att den 41-årige mannen rörde sig i riktning mot soldaterna med ett järnrör i handen. Vittnesuppgifter gör i stället gällande att mannen bar en skiftnyckel och gick i riktning mot en rörinstallation.
Ytterligare några dagar tidigare, den 24 juli, sköts en 17-årig palestinsk pojke till döds av den israeliska armén i samband med en protest i anslutning till den olagliga bosättningen Eviatar, nära byn Beita.
Röda halvmånen uppgav då att totalt nio palestinier skottskadades under protesten. Israel uppgav att två soldater skadades lindrigt.
ANDRA LÄSER