Rantanen bryr sig inte om elefanten i rummet

NHL-superstjärnan Mikko Rantanen är Lejonens poängetta hittills i VM, men några fullträffar har det inte blivit för mannen som smällde in 55 puckar i NHL:s grundserie. 

NHL-proffset Mikko Rantanen är Lejonens poängbästa spelare i VM hittills – men några fullträffar har han inte stått för. Rantanen och förbundskapten Jukka Jalonen gör sig nu redo för en tuff kvartsfinal mot Kanada.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
25.05.2023 05:00
Efter en haltande start på årets hemma-VM laddar Lejonen upp för kvartsfinalen och gigantmötet mot Kanada med fyra raka segrar i färskt minne. Visserligen kom segersviten mot blåbärsnationerna Frankrike, Ungern, Österrike och senast Danmark – men NHL-stjärnan Mikko Rantanen ser en positiv trend i lagets spel.
– Jag tycker vi förbättrat vårt spel hela tiden. I början blev det förluster, mot tufft motstånd, men det har sett bättre ut. Jag tycker vårt försvarsspel varit bättre – men visserligen var de senaste motståndarna inte av samma nivå som Kanada. Att vi släppt in få mål höjer ändå på självförtroendet, säger Rantanen.
På de fyra första matcherna blev det elva baklängesmål bakom målvaktsduon Emil Larmi och Jussi Olkinuora men sedan bara ett per match i de tre sista dusterna. 7–1 över Danmark kan anses som ett lyckat genrep inför ödesmatchen. Även om Kanadas – 3–1 över Tjeckien – kan och ska ses som ett ännu starkare formbesked.

    ANDRA LÄSER