Röda korset twittrade bild på de kidnappade Chibok-flickorna

En demonstration i Lagos i Nigeria i april till stöd för de kidnappade kvinnorna och flickorna. Arkivbild. Bild: Lehtikuva/AFP/Pius Utomi Ekpei

Röda korset har publicerat en bild som kan vara den första på de frisläppta flickorna som Boko Haram hade kidnappat i Nigeria för tre år sedan.

Bilden, som publicerades på Twitter, föreställer unga kvinnor på väg till en helikopter.

I tweeten står det: några av de 82 frisläppta.

Nigerianska myndigheter uppgav tidigare att terroristorganisationen Boko Haram frigett 82 av de flickor som den kidnappade i en skola i Chibok i april 2014. Det var frågan om ett utbyte där myndigheterna släppte misstänkta Boko Haram-terrorister.

Röda korset och Schweiz har fungerat som medlare i förhandlingar som pågått mellan Nigeria och Boko Haram i månader. 

I oktober förra året släpptes drygt 20 kvinnor och flickor sedan Internationella rödakorskommittén förhandlat om en frigivning.

Det var i april 2014 som Boko Haram kidnappade 276 flickor och unga kvinnor i Chibok i nordöstra Nigeria. Över 50 av dem lyckades fly samma dag. Andra har blivit räddade eller själva lyckats ta sig ur fångenskapen sedan dess.

Omkring 195 personer tros ha varit kvar i terrorrörelsens våld fram till det senaste frisläppandet, som ska ha skett på lördagen.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03