Röda korset twittrade bild på de kidnappade Chibok-flickorna

En demonstration i Lagos i Nigeria i april till stöd för de kidnappade kvinnorna och flickorna. Arkivbild.Bild: Lehtikuva/AFP/Pius Utomi Ekpei

Röda korset har publicerat en bild som kan vara den första på de frisläppta flickorna som Boko Haram hade kidnappat i Nigeria för tre år sedan.

Bilden, som publicerades på Twitter, föreställer unga kvinnor på väg till en helikopter.

I tweeten står det: några av de 82 frisläppta.

Nigerianska myndigheter uppgav tidigare att terroristorganisationen Boko Haram frigett 82 av de flickor som den kidnappade i en skola i Chibok i april 2014. Det var frågan om ett utbyte där myndigheterna släppte misstänkta Boko Haram-terrorister.

Röda korset och Schweiz har fungerat som medlare i förhandlingar som pågått mellan Nigeria och Boko Haram i månader. 

I oktober förra året släpptes drygt 20 kvinnor och flickor sedan Internationella rödakorskommittén förhandlat om en frigivning.

Det var i april 2014 som Boko Haram kidnappade 276 flickor och unga kvinnor i Chibok i nordöstra Nigeria. Över 50 av dem lyckades fly samma dag. Andra har blivit räddade eller själva lyckats ta sig ur fångenskapen sedan dess.

Omkring 195 personer tros ha varit kvar i terrorrörelsens våld fram till det senaste frisläppandet, som ska ha skett på lördagen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00