Trump försvarar sig med rädsla för frukt

USA:s tidigare president Donald Trump har vittnat under ed om att han befarade att aktivister skulle kasta "väldigt farliga" frukter mot honom, såsom ananas, bananer eller tomater.

Donald Trump anklagas för att ha låtit sina livvakter misshandla aktivister. Han hade dem i beredskap av rädsla för frukt, enligt ett vittnesmål under ed. Arkivbild.
28.04.2022 09:59
– Du kan bli dödad av sådana saker, sade Donald Trump, under en fyra och en halv timme lång utfrågning som hölls i oktober förra året.
Utfrågningen var del av ett civilrättsligt fall, där Trump anklagas för att ha gett sina livvakter order om att använda övervåld mot demonstranter som protesterade utanför Trump Tower i New York 2015.
Protesterna föranleddes av att Trump i ett kampanjtal hade beskrivit mexikaner i allmänhet som brottslingar, knarklangare och våldtäktsmän. Aktivisterna som vill dra expresidenten inför rätta har mexikansk bakgrund.
– Jag ville ha folk i beredskap eftersom vi hade uppmärksammats om att det skulle användas frukt, sade Donald Trump till sitt försvar.
75-åringen tillade att tomater är otäcka på så vis, samt att det finns frukt som "är mycket värre".

ANDRA LÄSER