Unga finlandssvenskar heter Ellen och William

Fjolårets mest populära svenskspråkiga första förnamn var Ellen, Saga, Emma, Linnéa och Wilma. Pojkarna döptes till William, Emil Liam, Edvin och Elliot.

22.03.2018 07:01 UPPDATERAD 22.03.2018 07:04
Men nyblivna föräldrar behöver inte oroa sig för att barnet kommer att växa upp som Ellen A, Ellen K eller Ellen P – Befolkningsregistercentralen har trots allt bara 29 Ellen på sin lista över de populäraste namnen i fjol.
När man sedan tittar på statistiken över alla för- och mellan som getts åt svenskspråkiga spädbarn toppar Maria, Elisabeth, Sofia, Linnea och Alice listan. De fem populäraste pojknamnen var Alexander, Erik, Johannes, Emil och William.

Eevi och Elias

Bland de finskspråkiga föräldrarna var Aino och Leo det mest populära första förnamnet, 319 fick heta Aino och 414 Leo. Andra förnamn i topp var Eevi, Emma, Sofia och Aada samt Elias, Eino, Väinö och Onni. Av alla för- och mellannamn som gavs åt flickorna var de fem populäraste Maria, Sofia, Aurora, Emilia och Olivia. Bland pojkarna var de fem populäraste namnen Juhani, Olavi, Johannes, Mikael och Ilmari.
Informationen om fjolårets populäraste namn baserar sig på uppgifter om de 52 020 barn som hade fått namn fram till 15 mars 2018. Av dessa var 25 485 flickor och 26 535 pojkar. Antalet finskspråkiga barn var 43 189 och antalet svenskspråkiga 3 295.
Namnuppgifterna lagras i befolkningsdatasystemet, som upprätthålls av magistraterna och Befolkningsregistercentralen.
Här kan du se hela listan på svenskspråkigas babynamn
Listan på finskspråkigas namn

ANDRA LÄSER