Finlandssvenska Thomas Zilliacus höjer sitt bud på Manchester United: ”Vi är dödsallvarliga”

Efter att inte kunnat nå de två andra budgivarna för ett samarbete höjer nu entreprenören Thomas Zilliacus sitt bud på storklubben. 

Thomas Zilliacus vill köpa Manchester United.
Adam Stefánsson Högnäsadam.hognas@ksfmedia.fi
25.03.2023 09:43 UPPDATERAD 25.03.2023 20:22
Det initiala budet på 3,5 miljarder räckte inte till. Via företaget XXI Century Capital, som är en del av Zilliacus företagskoncern Mobile Future Network, höjer finlandssvensken nu sitt bud. 
”Jag har vädjat till mina två huvudkonkurrenter, Jim Ratcliffe och Sheik Jassim, att gå samman med mig så att vi kan köpa klubben tillsammans och på så sätt få mer pengar till klubben för allt från spelarvärvningar till uppgraderingar av arenan. Jag har dock inte fått något svar, så XXI Century Capital har höjt sitt bud”, skriver Zilliacus i ett pressmeddelande 
Nyheten om att toppklubben Manchester United kan hamna i finlandssvenska händer överraskade många när den briserade på torsdagen. I pressmeddelandet gör Zilliacus det ändå tydligt: Det är inget skämt.
”Vi är dödsallvarliga i vår önskan att köpa klubben. Vi kommer göra den till världens bästa klubb och förstora den massiva supporterskaran genom aldrig tidigare skådade möjligheter att vara delaktig och kommunicera med klubben och spelarna.”

ANDRA LÄSER