Allt fler gifter sig till filmmusik

Var inte så säker på att du kommer höra Mendelssohns klassiska brudmarsch om du är på väg på bröllop i sommar. Allt fler brudpar väljer att gifta sig till tonerna av sin favoritfilm eller poplåtar.

Väljer du "Can you feel the love tonight" eller någon av Ed Sheerans låtar som bröllopsmarsch? Allt färre finländare håller sig till de klassiska styckena under vigseln.
Jonas Forsbackajonas.forsbacka@hbl.fi
05.08.2022 10:36 UPPDATERAD 05.08.2022 14:33
Under de senaste åren har det blivit vanligare att brudpar i Finland gör annorlunda musikval när de ska vandra fram till altaret tillsammans, åtminstone om man får tro tidningen Kirkko ja kaupunki.
Tidigare i somras frågade tidningen efter läsarnas erfarenheter av bröllopsmarscher från de senaste åren. Svaret de fick? Att långt ifrån alla gifter sig till Toivo Kuulas Häämarssi.
"Den mest legendariska bröllopsmarschen var när ett par hade bandat in ljudet av sin tvättmaskin, och den begåvade kantorn improviserade bröllopsmarschen så att det passade med ljudet. Paret var mycket nöjda", svarade prästen Elina Koivisto på Kirkko ja kaupunkis fråga.