Rösta: Vilka tre saker gör dig lyckligast?

Finländarna är världens femte lyckligaste. Och vi är som allra lyckligast på lördagarna mellan klockan 18 och 21. Men vad är det som gör just dig lycklig?

Bastu gör många finländare lyckliga. På den här arkivbilden njuter Juulia Enqvist, Sini-Pilvi Keistinen, Annika Kuhakoski, Beda Rasinen Ida Henritsius och Miranda Enberg av bastu på Skifferholmen.
Inspirerad av Monica Ålgars mycket populära kolumn i veckan där hon berättar att hon varje dag räknar upp tre saker som hon varit tacksam för under dagen, går vi nu ett steg vidare.
Vilka tre saker gjorde dig lycklig den här veckan? Det kan vara allt från mjuka pyjamasbyxor till en vänlig busschaufför. Lista dina tre lyckostunder i kommentarsfältet eller mejla webb@hbl.fi. De bästa stunderna publicerar vi på internationella lyckodagen på söndag.

Danskarna har det bäst

Även om finländarna är femte lyckligast i världen så slår vi inte danskarna, som är världens lyckligaste folk. Det visar en mätning från FN:s nätverk för hållbar utveckling, SDSN. Mätningen publicerades under onsdagen.
Bland annat mätte man bruttonationalprodukten i förhållande till varje invånare, förväntad livslängd, stöd från samhället, medborgerliga rättigheter och korruption.
Tvåa i mätningen blev Schweiz, trea Island och Norge fyra medan Sverige ligger på tionde plats.
På jumboplats i mätningen kommer Syrien och Burundi.
Det största tappet i mätningen står Grekland för, landet har drabbats av en djup ekonomisk kris och av flyktingkrisen.
USA hamnade på plats tretton medan världens folkrikaste nation Kina kom på 83:e plats.

Lördagsmys

I en annan undersökning som publicerades under torsdagen tycker finländarna att veckans bästa dag är lördag. Det är speciellt bastubad, avslappning, tv-tittande och att äta godsaker som gör finnarna lyckliga på den här dagen.
Det är Veikkaus som ligger bakom undersökningen, som besvarades av 1075 myndiga finländare under tiden 4-8 februari 2016.
ANDRA LÄSER