Spanska spelarna Benzema och Putellas utsågs till årets spelare

Real Madrids Karim Benzema och Barcelonas Alexia Putellas prisades som årets bästa spelare av det europeiska fotbollsförbundet (Uefa).

Alexia Putellas och Karim Benzema vann Uefas bästa spelare.
25.08.2022 21:15
Champions Leagues gruppspel lottades under kvällen och i samband med lottningen delades även pris ut för fjolårssäsongens bästa spelare av Uefa. För att vinna måste spelaren spela, eller ha spelat under fjolårssäsongen, i ett europeiskt klubblag.
På herrsidan vann Karim Benzema efter sin poängmässigt starkaste säsong i karriären. Med 15 mål på tolv matcher i Champions League var han en starkt bidragande faktor till att Real Madrid vann turneringen, han var dessutom kapten i finalen. Sina 27 mål i ligaspelet bidrog också till att "Marängerna" vann La Liga.
Övriga nominerade var klubbkamraten och målvakten Thibaut Courtois och Manchester City-spelaren Kevin De Bruyne.
Alexia Putellas blev vinnare på damsidan för andra året i följd. Hon slog därmed Beth Mead, som vann EM-guld tidigare i somras och tog hem mästerskapets skytteliga. Även Tysklands Lena Oberdorf var nominerad.
Putellas ledde sitt Barcelona till en Champions League-final som sedan förlorades mot Lyon. Hon förväntades vara en bärande faktor för Spanien under EM i England men drabbades av en allvarlig knäskada och missade mästerskapet.
Real Madrids tränare Carlo Ancelotti och Englands förbundskapten Sarina Wiegman vann tränarpriserna.

ANDRA LÄSER