Verstappen går till motattack: Ni ger er inte på min familj

Max Verstappen har fått utstå många hot och mycket hat på sociala plattformar för att han inte släppte förbi stallkamraten Sergio Perez i Brasiliens GP. Mexikanen behöver alla poäng han kan få för att slå Charles Leclerc i kampen om andra platsen i VM-tabellen.

Stämningen är inte på topp i mästarstallet.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
19.11.2022 15:56
-A llt som skrevs på plattformarna är vidriga attacker på min familj. De har hotat min syster, mamma, flickvän och pappa. När min syster skriver till mig att det har går alldeles för långt har det urartat helt, säger Verstappen som säkrat VM-titeln för länge sedan.
-Det går inte att reagera på det sättet när de inte känner till all fakta om vad som egentligen hände och händer. Om någon har problem med mig kan jag acceptera det men min familj ska ingen ge sig på. 
Anledningen till att Verstappen inte släppte förbi Perez lär vara att han ansåg att mexikanen kraschade med flit under sista kvalet i Monaco i våras och därmed hindrade Max från att ta pole position. Perez har hela tiden nekat till detta i offentligheten men enligt en holländsk journalist skall han ha erkänt att det gick just som det påstås för stallchefen Christian Horner och Red Bulls motorsportchef Helmut Marko.
· Jag har aldrig varit en taskig stallkamrat men efteråt såg jag dålig ut i all media trots att de inte hade en klar bild. Att skriva ner mig på det sättet är löjligt för de vet inte hur jag arbetar inom teamet och vad teamet uppskattar hos mig. Jag är trött på att skitsnack som hela tiden cirkulerar. Så fort något negativt händer så blir det jätterubriker, säger Verstappen.

ANDRA LÄSER