HIFK:s Ilari Melart vill tvätta bort slagsmålsstämpeln: ”Som ung spelare måste du acceptera den roll du erbjuds – annars spelar du inte”

Då ishockeyns tuffing Ilari Melart återvänder till HIFK kommer hans händer att användas mera till att hantera klubban och jubla efter mål än till att puckla på motståndare. Nu vill han visa sina ledaregenskaper och hjälpa unga spelare att utvecklas och bli bättre.

Ilari Melart i samspråk med lagkamraten Iiro Pakarinen inför ligastarten i ishockey.
Filip Saxénfilip.saxen@hbl.fi
14.09.2022 11:47 UPPDATERAD 14.09.2022 12:13
Fredag 31 augusti 2012: Den 23-åriga Ilari Melart kliver in i Helsingfors ishall och inleder förberedelserna inför träningsmatchen mellan hans HIFK och arga lokalkonkurrenten Jokerit.
Det har länge funnits spänningar mellan de båda Helsingforslagen. Känslorna har svallat, våldet och hotet om våld har varit närvarande och själva spelet har många gånger hamnat i skuggan av farliga och fula tacklingar, aggressivitet och slagsmål.
Melart ska inleda sin första hela säsong i IFK:s ligalag och förväntningarna på honom och den roll han tilldelats i laget är klar. Han är stor, stark, elak, gillar det fysiska spelet och räds inte att kasta handskarna och slåss om det behövs.

ANDRA LÄSER