Florida en seger från Stanley Cup-final

Florida är ett steg närmare Stanley Cup-final efter att åter ha besegrat Carolina. Sam Reinhart gjorde matchens enda mål och målvakten Sergej Bobrovskij höll nollan. Men det blev också dåliga nyheter då Aleksander Barkov tvingades avbryta matchen på grund av en skada.

Floridas målvakt Sergej Bobrovskij.
23.05.2023 09:44
Florida vann även det tredje mötet i konferensfinalerna mot Carolina i NHL-slutspelet, 1–0, och leder med 3–0 i bäst av sju matcher.
De två tidigare mötena slutade med avgörande i förlängning. Den här gången gjorde Florida 1–0 i mitten av andra perioden genom Sam Reinhart och det resultatet höll sig matchtiden ut.
Floridas målvakt Sergej Bobrovskij räddade 32 skott och höll nollan för första gången i slutspelssammanhang, totalt har han spelat 64 Stanley Cup-matcher. I grundseriematcher har han hållit tätt i 38 av 642 matcher.
– Han är helt otrolig. En så speciell spelare, en speciell kille. Han är antagligen den som jobbar hårdast i laget och det märks nu, säger Floridaforwarden Colin White om Bobrovskij efter matchen.
Carolina tog ut sin målvakt i slutminuterna för att öka chanserna till kvittering, men det lyckades inte. Nu kan semifinalserien avgöras redan natten mot torsdag, finsk tid, då lagen möts en fjärde gång.
Florida kan tvingas klara sig utan sin kapten Aleksander Barkov. Den finländska stjärnan blev tacklad i första perioden, ådrog sig en skada och avbröt matchen.

Fakta | Semifinalerna i Stanley Cup

Matchserien avgörs i bäst av sju matcher:
Florida–Carolina: Florida leder med 3–0 i matcher.
Dallas–Vegas: Vegas leder med 2–0 i matcher.
Källa: TT

ANDRA LÄSER