Över 600 vinnare när barnens hippolopp ordnas på Stadion – Lumi fick medalj

Virvlande snö och iskall vind var inget hinder när nästa generations skidåkare tävlade på Olympiastadion. Under mars pågår skidjippot Ski Weeks i Helsingfors och på lördagen var det barnens tur att skida ikapp på landets kändaste idrottsarena.

Alla är vinnare i barnens hippolopp på Olympiastadion. Lumi Pekonen från Esbo fick medalj efter ha skidat sitt lopp på 300 meter.
Petra Miettinenpetra.miettinen@hbl.fi
11.03.2023 17:39 UPPDATERAD 11.03.2023 17:52
Det kunde knappast vara vintrigare väder än vad lördagen bjuder på – snöflingor dalar ner från den molntäckta himlen och en iskall vind får flingorna att virvla runt inne på Olympiastadion. Trots det kyliga vädret är stämningen varm nere på löpbanorna, som under mars månad har fyllts med ett tjockt snötäcke. Popmusiken dunkar vid startområdet och publiken hurrar vid mållinjen, där ivriga föräldrar hejar på sina skidåkande barn. Alla får medalj och alla som vill får posera tillsammans med maskoten Hippo.
Friidrottsarenan har under en månads tid förvandlats till skidcenter och under Helsinki Ski Weeks ordnas skidtävlingar av varierande slag. Under lördagen är det barnens tur att tävla i Hippoloppet, om ett par veckor är det världsmästaren Johannes Klaebos tur att möta utmanarna Federico Pellegrino, Even Northug, Ristomatti Hakola och Joni Mäki i Stadionsprinten.
Nu är det 300 meter klassiskt som gäller och 650 barn har anmälts till tävlingen i förväg. Det råder alltså inte brist på framtida skidlöften i Finland, här är det full fart på målrakan. sexåriga Lumi Pekonen från Esbo är en av medaljörerna, hon avverkar sitt varv utan några problem.

ANDRA LÄSER