Viaplay begränsar antalet strömningar till en per match

Hittills har två personer kunnat titta på samma match eller samma tävling via ett abonnemang på Viaplay. Men den servicen tar slut i senast i mars då Viaplay går in för att en strömning per match och per abonnemang gäller.

Från och med mars i år är endast en strömning per match tillåten per abonnemang på Viaplay.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
12.01.2023 17:38
Viaplay meddelade på onsdagen att man begränsar antalet strömningar per match till en per abonnemang. Något som fick en del att gå i taket på sociala medier. Elisa Viihde Viaplay Total kostar 40 euro i månaden och i det paketet ingår bland annat Premier League, NHL, formel 1 och världscupen i längdåkning.
Hittills har det gått bra att dela på abonnemanget så att två personer kunnat följa med samma match via två olik apparater. Den funktionen spärrar Viaplay nu. 
Däremot går det att via ett abonnemang att via två olika apparater titta på två skilda matcher. Ingen höjdare ur konsumentsynvinkel då exempelvis Premier League sällan eller aldrig låter två toppmatcher gå på varandra. Däremot kan du inom hushållet välja och vraka om du föredrar NHL framom formel 1.
Viaplay meddelar att reformen träder i kraft senast i mars men vill inte precisera varför man gör den här förändringen. Sannolikt handlar det om pengar. Via det här arrangemanget hoppas man förmodligen på att få flera personer att köpa flera paket. 

ANDRA LÄSER