Barnfilmer också på kvällar och veckoslut

Vi hoppas att svenskspråkiga barnfamiljer hittar våra svenskspråkiga filmer bättre i framtiden!

16.01.2018 05:50 UPPDATERAD 16.01.2018 06:06
Tack till Dag Andersson och Mikaela Westerlund (Kulturdebatt 10.1) för att de tog upp ett viktigt ämne. Vi på Finnkino, i egenskap av Finlands ledande biografkedja, ser att barnfilmer på svenska är en viktig del av vår repertoar och vi jobbar aktivt för att svensktalande barnfamiljer skall kunna se film på svenska.
Vi är medvetna om att vi kan bli bättre på att marknadsföra svenskspråkiga barnfilmer och vi har tagit upp frågan på vår agenda. Vi har bland annat startat ett projekt vars syfte är att göra det enklare att hitta svenskspråkiga barnfilmer på Finnkinos webbsajt.
Vad gäller föreställningstider ser vi alltid till att barnfilmer, oberoende av språk, visas också på kvällar och veckoslut. Filmen Trollvinter i Mumindalen, som fanns på vår repertoar i december, visades totalt elva gånger i Helsingfors. Fem av dessa var antingen kvällstid, under veckoslut eller på självständighetsdagen och hade i snitt knappt 13 besökare per föreställning.
Tyvärr är det så att filmer som inte drar publik tas ur repertoaren tidigare än sådana som har publik. I det här faller visade vi Trollvinter i Mumindalen i Helsingfors i två veckor och i Åbo tre veckor. Som sagt har vi mycket att jobba vidare på när det gäller vår egen marknadsföring av svenskspråkiga barnfilmer. Vi hoppas att svenskspråkiga barnfamiljer hittar våra svenskspråkiga filmer bättre i framtiden!

Kalle Peltola

försäljnings- och marknadschef, Finnkino

Läs också:
Muminfilm visas bara på finska – "Det är ett kallt spel om publiksiffror"
Kommentar: Behövs det faktiskt barnbio på svenska?

ANDRA LÄSER