Krönika: Att våga sig ut i Esboskogarna är värt risken – med ett nytt teaterhus blir stadsteaterns profil tydligare

Hittills har en viss äventyrslusta krävts för att hitta fram till Esbo stadsteater, men nu ska det bli andra bullar av, då Finlands näststörsta stad ska få ett nytt teaterhus. I och med att man satsar på speciellt internationella gästspel gäller det för publiken att ibland våga hoppa på tåget utan att riktigt veta vart det går.

Nature Theater of Oklahoma gästspelade på Esbo stadsteater och allt från gengångare och ekokatastrofer till utomjordingar och en narval ingick.
Tove Djupsjöbackatove.djupsjobacka@hbl.fi
01.12.2022 05:00
Starta i tid. Kolla var föreställningen är.
Två viktiga deviser att minnas om man i dag ska våga sig västerut för att besöka Esbo stadsteater, en högklassig teateraktör i huvudstadsregionen som enligt min högst subjektiva uppfattning tycks vara förbluffande okänd för många, också för Esbobor.
Men även Helsingforsbor kan må bra av att vidga sina vyer med en utflykt västerut, till Finlands näst största stad som fyller 50 i år. Det känns lättare än någonsin tack vare västmetron och HST:s zonreform, som möjliggör trafik över stadsgränserna på ett annat sätt än tidigare. Vi kan kanske vinka farväl till minnesbilden av Esbo som att huttra på en busshållplats då följande buss kommer om 49 minuter, vilket Tobias Pettersson skrev om i en krönika tidigare i år.

ANDRA LÄSER