Trump hintar om valet 2024 i tal – igen

Donald Trump talade på tisdagen i Washington DC, för första gången sedan den 20 januari 2021, då Joe Biden svors in som president. Expresidenten gjorde ännu en gång antydningar om valet i USA 2024.

USA:s tidigare president Donald Trump talade hos den konservativa tankesmedjan America First Policy Institute.
TT
27.07.2022 11:41
I det 90 minuter långa talet hos den konservativa tankesmedjan America First Policy Institute gjorde Donald Trump återigen flera antydningar om presidentvalet 2024. Han sade bland annat att det "vore en stor ära" att ställa upp igen och att "nationen är dömd att bli ett nytt Venezuela eller Sovjetunionen" om han inte gör det, enligt The Guardian.
Trump beklagar sig fortfarande ofta över det val i vilket han falskeligen anser segern togs i från honom, så även i tisdagens tal.
– Jag kandiderade i presidentvalet och vann, sedan ställde jag upp och vann en andra gång och gjorde det mycket bättre, sade Trump.
– Vi kanske bara måste göra det igen, tillade han.
Bland dem som är hugade att ta upp kampen om att kandidera till Vita huset finns tidigare vice president Mike Pence, som bara timmar före höll tal för en grupp konservativa studenter, inte långt från platsen där Trump framträdde.
Pence lade ut riktlinjerna för sin konservativa "Frihetsagenda", med fokus på framtiden enligt honom själv.
– Några väljer att fokusera på det förflutna. Men val handlar om framtiden, sade Pence.

ANDRA LÄSER