Polisen granskade restauranger – upptäckte 45 brister

Polisen anmälde över 45 olika brister och förseelser till regionförvaltningsmyndigheterna efter en intensifierad övervakning av serveringsställen.

"Under årets övervakning konstaterades lyckligtvis inga förseelser för servering till minderåriga", säger polisinspektör Ari Järvenpää vid Polisstyrelsen.
SPT
08.10.2021 11:22 UPPDATERAD 08.10.2021 12:46
Polisen utförde en intensifierad övervakning av serveringsställen i månadsskiftet september-oktober.
I samband med ordningsövervakningen upptäcktes åtta förseelser. Fem av fallen handlade om att personer verksamma i ordningsvaktsuppgifter inte hade med sig sitt ordningsvaktskort i arbetet.
Polisen ingrep även i nästan tjugo fall av servering till klart berusade personer.
"Under årets övervakning konstaterades lyckligtvis inga förseelser för servering till minderåriga", säger polisinspektör Ari Järvenpää vid Polisstyrelsen i ett pressmeddelande.
Sammanlagt anmäldes över 45 olika brister och förseelser till regionförvaltningsmyndigheterna. Enligt polisen är det en ökning jämfört med tidigare år.
I samband med övervakningen granskades även cirka 500 utlänningars vistelse i landet. Enligt polisen påträffades 14 personer som jobbade utan rätt att arbeta och en person som vistats olagligt i landet. I ett fall upptäcktes tecken på människohandel.

ANDRA LÄSER