Kön till drottningens kista har nu stängt – folk köade som mest i ett dygn

Hundratusentals människor har velat få en stund vid kistan inför måndagens begravning och väntetiden i kön som har ringlat sig kilometerlång genom London uppges ha varit mellan 14 timmar och ett dygn under helgen.

Människor har köat i upp till ett dygn får att få se drottning Elizabeths kista.
19.09.2022 08:03 UPPDATERAD 19.09.2022 08:06
Brittiska myndigheter sade sent på söndagen att kön för att se drottning Elizabeths kista nu stängs. "Var snälla och försök inte ställa er i kö", skriver ansvarig myndighet på Twitter.
Drottningens lit de parade avslutades på måndagsmorgonen.

Joe Biden med flera vid Elizabeths kista

USA:s president Joe Biden visade sin respekt och vördnad för drottning Elizabeth när han på söndagen var en av tusentals människor som stannade vid katafalken och kistan i Westminster Hall i London.
Presidenten och hans fru Jill Biden träffade drottningen när han bjöds in för en testund med Elizabeth II i slottet Windsor i juni förra året.
De två tillhör de många stats- och regeringschefer som är inbjudna till måndagens begravning. Bland dem finns president Sauli Niinistö med frun Jenni Haukio. Även det finländska presidentparet besökte drottningens kista på söndagen.  
Men redan på söndagskvällen, exakt klockan 20 lokal tid, tystnade Storbritannien för en minut av stillhet till vördnad för den döda drottningen, i det som kallades "nationellt ögonblick av reflektion".

ANDRA LÄSER