Uteserveringen vid Senatstorget återuppstår i sommar

Nu söker Helsingfors stadslokaler en aktör som kan driva en uteservering på Senatstorget ända fram till sommaren 2026.

Uteserveringen på Senatstorget blev en framgång sommaren 2020.
Jenny Bäckjenny.back@hbl.fi
18.01.2023 18:23
Den uteservering som organiserades på Senatstorget under den första coronasommaren 2020 blev en framgång, liksom uppföljaren på Kaserntorget året efter. Nu vill Helsingfors upprepa succén på Senatstorget, och Helsingfors stadslokaler söker en aktör som är villig att driva uteserveringen under fyra somrar framåt.
Helsingfors stadslokaler har gjort ett flerårigt hyresavtal med staden, som gör det möjligt att utveckla områdets infrastruktur och evenemang på långsikt, skriver företaget i ett pressmeddelande.
”Senatstorgets sommar är ett älskat koncept. Vi vill utveckla det till ytterligare en ny nivå. Nu söker vi en kompanjon som tillsammans med oss kan utveckla en mångårig sommaruteservering som livar upp centrum och utvecklar matkulturen på ett kvalitativt sätt, och som också är en fin visuell helhet”, säger Peggy Bauer, vd på Helsingfors stadslokaler, i pressmeddelandet.
Aktören ska bland annat ha kännedom om restaurangbranschen, erfarenhet av evenemangsproduktion och beredskap att förbinda sig för flera år framåt.
Uteserveringen ska enligt planerna öppna till sommaren 2023, och återkomma åtminstone till och med sommaren 2026.

ANDRA LÄSER