Också pappor behöver kamratstöd

Ända sedan Mats Sarelin blev pappaledig har han gått på musiklek med 1-åriga Isabella. Men som enda pappa bland tiotals mammor känns det ibland ensamt. – Var är alla andra hemmapappor?

Mats Sarelin insåg tidigt vikten av vuxet sällskap och kamratstöd medan man är hemma. Det ordnas mycket aktiviteter för föräldrar och barn på förmiddagarna, men oftast är det bara mammor som deltar. Sarelin hoppas fler pappor skulle hitta grupperna så också pappor lär känna varandra.
08.11.2020 09:00 UPPDATERAD 09.11.2020 07:54
Isabella, 1 år och 3 månader, älskar musikleken. Hemma har hon en egen spellista på Spotify och gillar rytmen i bland annat Savage love eller klassiker som Whams Wake me up before you go-go och Stevie Wonders I wish. Och när hon får klappa och studsa tillsammans med andra barn är hon i sitt esse. Också för pappa Mats Sarelin är den här fredagsförmiddagen ett välkommet andningshål när Folkhälsan på Drumsö ordnar verksamhet på öppna daghemmet Tallen. Där finns nya leksaker för barnet, och kaffe och vuxet sällskap för pappa.
Men under hela den tid Mats varit hemma med Isabella har inga andra pappor synts till, trots att fler och fler pappor tar ut föräldraledigt i längre perioder.
– De kanske inte vet vad som ordnas. Ofta är det mammorna som har bra koll efter att ha varit hemma i början.

ANDRA LÄSER