THL: 92 nya bekräftade fall av coronaviruset

I Finland har man konstaterat sammanlagt 792 laboratoriebekräftade sjukdomsfall orsakade av det nya coronaviruset, uppger THL. Bild: Sofia Westerholm/SPT

Enligt Institutet för hälsa och välfärd THL har sjukvårdsdistrikten bekräftat 92 nya fall av coronaviruset under tisdagen.

THL uppdaterade på tisdagseftermiddagen sin statistik över det totala antalet personer som hittills har smittats av coronaviruset i Finland. Sammanlagt 92 nya fall har registrerats under tisdagen och 74 av dessa fall bekräftades i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

De nya siffrorna innebär att det nu finns 792 bekräftade fall av sjukdomen covid-19 som har verifierats med hjälp av laboratorieprov. 61 procent av de smittade är män och 39 procent är kvinnor.

De flesta bekräftade fall av covid-19 i Finland har varit lindriga. Sammanlagt 73 av de smittade vårdas på sjukhus och 17 av dem får intensivvård, uppger THL.

Ett dödsfall har rapporterats.

  • Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

    Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

    Mer läsning