Hirvonen äntligen tillbaka i tio-i-topp

Den finländska toppduon Ilkka Herola och Eero Hirvonen stod för säsongens bästa laginsats då bägge herrar tog sig in bland de tio bästa i Holmenkollen. För Hirvonen var det den första placeringen i tio-i-topp sedan januari i fjol och den bästa världscupplaceringen på över tre år.

Eero Hirvonen lyckades hyfsat bra i backen i Holmenkollen.
06.03.2022 17:07 UPPDATERAD 07.03.2022 11:01
Eero Hirvonen har varit en frustrerad man under den här säsongen då han inte fått det att stämma i backmomentet i nordisk kombination och därmed hamnat långt bakom täten i skidspåret. Men i Holmenkollen klaffade det äntligen då Hirvonen var 13:e man i backen där en handfull toppnamn misslyckades i den nyckfulla vinden.
I skidspåret plockade Hirvonen sex skalper och åkte i mål som sjunde man. Hans första placering bland de tio bästa sedan Val di Fiemme i januari i fjol då han kom just tia. Inte sedan femteplatsen i Klingenthal i februari 2019 har Hirvonen klarat sig så här bra.
Ännu bättre gick det för landslagskompisen Ilkka Herola som gjorde en urstark insats i skidspåret. Herola var 19:e i backen och startade tjugo sekunder bakom Hirvonen och 1.56 bakom backmomentets vinnare Mario Seidl. Herola var några sparkar före Hirvonen på målrakan och knep en femteplats. Det var första gången den här säsongen som två finländare platsat i tio-i-topp.
Etta i Holmenkollen var Jarl Magnus Riiber vars seger var hans 47:e i världscupen. Om Riiber vinner den avslutande helgens båda tävlingar i Schonach går han förbi Hannu Manninen (48 segrar) i alla tiders segerstatistik i världscupen.

ANDRA LÄSER