Kimmo Sasi fortsätter som direktionsordförande för Hanaholmens kulturcentrum

Kimmo Sasi har varit ordförande för direktionen för Hanaholmens kulturcentrum sedan 2009 och fortsätter nu fram till slutet av 2021.

Tidigare riksdagsledamoten Kimmo Sasi (Saml) fortsätter som direktionsordförande för Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland.
Direktionen för Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland består av tio medlemmar av vilka fem är från Finland och fem från Sverige. Direktionsordföranden utnämns av Undervisnings- och kulturministeriet medan Kulturfonden för Sverige och Finland utser de övriga nio medlemmarna.
– Hanaholmens uppgift är att främja samarbetet mellan Finland och Sverige på samhällets alla områden. Efter grundrenoveringen, som blev klar i maj i fjol, har Hanaholmen fått många nya besökare och verksamheten har upplevt ett uppsving, säger den omvalda direktionsordföranden Kimmo Sasi i ett pressmeddelande.
Sasi är vicehäradshövding och har bland annat varit Finlands utrikeshandelsminister under åren 1999-2002. Sasi satt i riksdagen som Samlingspartiets riksdagsledamot från 1983 till 2015.

Direktionen för Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland åren 2019-2021

Från Finland:
Vicehäradshövding Kimmo Sasi (ordförande).
Partner Kari Heinistö.
Avdelningschef Maimo Henriksson.
Partner Hanna-Mari Manninen (ny).
Universitetsrektor Jari Niemelä.
Från Sverige:
Vd John Brattmyhr.
Verksamhetschef Ida Karlberg Gidlund.
Tidigare landshövding Elisabeth Nilsson.
Tidigare finansminister, ordförande för AP3, Pär Nuder.
Riksdagsledamot Hans Wallmark.

ANDRA LÄSER