GrIFK nära att skrälla mot Dicken – "Vi har gått mycket framåt"

GrIFK får fortsätta vänta på att ta säsongens seger över något av de två topplagen. Men i lördagens hemmamatch var Grankullalaget nära att kunna rubba Dicken.

GrIFK:s lagkapten Carolina Rehnberg eldar på det egna laget i matchen mot Dicken.
Filip Saxén
28.11.2020 18:47 UPPDATERAD 28.11.2020 18:48
GrIFK såg ut att kunna vara på väg att fixa en stor överraskning i FM-serien i handboll kvällen efter att Sjundeå IF tog en smått sensationell seger över HIFK. Men riktigt hela vägen räckte Grankullalagets starka insats inte. Dicken kunde, tack vare en stark avslutning på matchen, ta hem segern med uddamålet.
– Det var väldigt nära, säger GrIFK:s lagkapten Carolina Rehnberg och skakar på huvudet.
Lagen följdes åt hela matchen och skillnaden mellan lagen var aldrig större än tre mål. I säsongens första möte mellan laget var det också Dicken som segrade – den gången med sex måls marginal.
– Vi har gått framåt sedan dess. Dessutom hade vi nu med alla spelare i laget, säger Rehnberg som själv missade säsonginledningen på grund av en skada.
Hon har opererat axeln och har fortfarande en del känningar i den vid distansskott.
– Jag känner nog av det men i matcherna hjälper adrenalinet. Men det tar nog en stund innan jag är helt tillbaka och i matchform, säger Rehnberg.
Då åtta omgångar spelats av grundserien är det klart att giganterna HIFK och Dicken gör upp om segern medan GrIFK och KyIF för tillfället kämpar om placeringarna tre och fyra medan Sjundeå IF och Atlas ligger femma och sexa i tabellen lite efter GrIFK och KyIF.

FM-serien i handboll

GrIFK: Johanna Hilli 8, Sara Sandelin 3, Corinna Jensen 3, Emma Wickström 2, Mathilda Sandblom 2, Carolina Rehnberg 2, Sandra Laitinen 1.
Dicken: Matilda Peitsaro 5, Emilia Valkamo 3, Anna Lindahl 3, Malena Heikkinen 3, Anna Westerlund 2, Anna Lindholm 2, Jessika Gammals 2, Linn Wentzel 1, Hanna Nyman 1.

ANDRA LÄSER