Tre döda i snöskred i norra Norge

Tre skidåkare från Frankrike omkom i en lavin i Lyngen, öster om Tromsö i norra Norge på torsdagen. Enligt polisen var det tre män i 60-årsåldern.

Tre personer har omkommit i ett snöskred i de så kallade Lyngsalperna i Lyngen i norra Norge.
07.04.2022 21:22
Ett sällskap på nio personer befann sig i det drabbade området, vid fjälltoppen Kavringtinden. Tre av dessa drogs med i lavinen, meddelar polisen via sociala medier. En ambulanshelikopter kom till platsen och fann alla tre döda i snön.
– De övriga sex har jobbat med att gräva fram de tre som togs av skredet, säger Karl Erik Thomassen vid polisen till NRK.
Ingen av de andra i sällskapet skadades.
Efter olyckan arbetade räddningspersonalen med att säkerställa att inga fler personer drogs med i lavinen. Inga fler har anmälts saknade.
Lyngens kommun ligger några mil rakt norrut från Treriksröset. Kavringtindens topp når 1 289 meter över havet.
Även på onsdagen gick en lavin på omkring 1 200 meters höjd på en topp strax söder om Kavringtinden, skriver tidningen Nordlys. Två personer drogs med, men klarade sig oskadda.
Enligt norska TV2 hade Lyngens kommun beslutat att sända ut sms-varningar på engelska till utländska turister om lavinfaran i fjällen. Tragiskt nog var det första meddelandet planerat att gå ut först på fredagen.

ANDRA LÄSER