Handbollens VM-kval: Rönnberg tackade nej men har inte stängt landslagsdörren

Benjamin Helander är tillbaka i landslaget då Finland möter Ukraina i VM-kvalet. Däremot saknas Nico Rönnberg fortfarande. Rönnberg har tackat nej till landslagsspel man han har inte stängt dörren för gott.

Nico Rönnberg har inte spelat landslagshandboll sedan januari 2020.
Efter gruppsegern i den första kvalfasen i höst ställs de finländska handbollsherrarna mot ett oerhört tufft motstånd i följande kvalfas. Ett dubbelmöte med Ukraina står på programmet i mars och segraren i matchparet avancerar till följande kvalfas.
Ola Lindgren hade goda nyheter att komma med då han presenterade spelartruppen till VM-kvalmatcherna.
Benjamin Helander, lagets främsta målskytt i VM-kvalet i höstas, är tillbaka efter sin skada som hållit honom ur spel i såväl Bundesligaklubben Rhein-Neckar Löwen som landslaget sedan december.
Däremot är Nico Rönnberg inte med i laget. BK-46-stjärnan har inte deltagit i landslagsverksamheten under de två senaste åren och han har tackat nej till att delta också i matcherna mot Ukraina.
Rönnberg säger att det är många orsaker som bidragit till beslutet. Han har lidig av småskador och dessutom har han valt att stå över en del landslagsverksamhet på grund av familjeskäl.
Han poängterar ändå att han inte stängt dörren till landslaget och att han hela tiden fört en dialog med Lindgren och assisterande tränaren Teddy Nordling.
I klubblaget BK-46 har Rönnberg och lagkamraterna något stort på gång den här säsongen. Laget är i ledning i den övre fortsättningsserien, tog hem cupmästerskapet och har besegrat regerande mästarna Cocks tre gånger i följd.

Landslaget

Landslagstränaren Ola Lindgren har tagit ut följande lag till VM-kvalmatcherna mot Ukraina 16/17.3 och 20.3.
Mikael Mäkelä, Dicken, Patrik Roslander, GrIFK.
Benjamin Helander, Rhein-Neckar Löwen (Tyskland), Linus Lindberg, HK Varberg (Sverige), Sebastian Säkkinen, BK-46, Roni Syrjälä, Cocks, Fredrik Forss, GrIFK, Viktor Grönmark, HIFK, Santeri Vainionpää, Cocks, Max Granlund, Dicken, Robin Granlund, GrIFK, Edward Hammarberg, Flensburg Academy (Tyskland), Fredrik Karlsson, LIF Lindesberg (Sverige), Oliver Nordlund, BK-46, Miska Henriksson, BK-46, Richard Sundberg, GrIFK, Jonathan Ekman, BK-46, Gusten Montonen, Amo HK (Sverige).
ANDRA LÄSER