76-årig kvinna lurade till sig en Jaguar och en Mercedes

Bild: Mostphotos

Birkalands tingsrätt har dömt två äldre kvinnor till fängelse för bedrägeri – de betalade inte för bilar och sålde mobiltelefoner för ölpengar i Tammerfors.

Den äldre kvinnan var 76 år gammal och dömdes till sex månaders villkorligt fängelse för grovt bedrägeri och tre bedrägerier. Den yngre kvinnan var 62 år och dömdes till ett års villkorligt fängelse för grovt bedrägeri, sex bedrägerier och ett försök till grovt bedrägeri, skriver Iltalehti.

Bedrägerierna ägde rum åren 2013-2016 och kvinnorna lurade till sig bland annat två bilar.

År 2013 köpte kvinnorna en Jaguar värd nästan 20 000 euro på avbetalning och kunde genast ta bilen i bruk. Den yngre kvinnan behövde 76-åringens underskrift eftersom hon hade körkort.

Den äldre kvinnan sade att hon inte visste vad hon hade skrivit under, men enligt tingsrätten borde kvinnan ha förstått att det var frågan om ett köpeavtal. Kvinnorna visste att de inte kunde betala för bilen och till slut konfiskerades bilen.

År 2014 behövde kvinnorna igen en bil och valde en Mercedes-Benz värd kring 13 000 euro, som de lät bli att betala för.

Kvinnorna hade även lurat till sig pengar genom att sälja mobiltelefoner. I polisens förhör berättade den yngre kvinnan att 76-åringen har frågat hur de skulle få ölpengar. Den yngre kvinnan hade svarat att de kan köpa telefoner på avbetalning och sälja dem vidare.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning