Kanye West stoppad på Twitter

Kanye West, numera känd som Ye, fortsätter att trampa i sociala medier-klaveret. Dagen efter det att hans Instagramkonto begränsats lade han upp ett antisemitiskt inlägg på Twitter som kort därefter plockades bort.

Kanye West. Arkivbild.
10.10.2022 07:14
Artisten Kanye West fick sitt Instagramkonto begränsat eftersom hans innehåll brutit mot plattformens regler.
Enligt en talesperson för Meta, bolaget bakom Instagram, handlar det om tillfälliga begränsningar för inlägg, kommentarer och meddelanden. Vilka inlägg som varit orsaken till begränsningen vill man inte gå in på, men enligt sparade skärmdumpar som cirkulerat i amerikanska medier ska även Instagramavstängningen ha handlat om antisemitiska uttalanden.
Artisten återvände i helgen till Twitter, efter att inte ha använt plattformen på två år. Men efter bara ett fåtal inlägg kom det som plockades bort.
Inlägget hann dock ses av många och har väckt kritik.
”Ord spelar roll. Ett hot mot det judiska folket slutade en gång i ett folkmord”, skriver skådespelaren Jamie Lee CurtisTwitter.
”I går hotade Kanye judar på Twitter och det trendar inte ens. Varför är det nästan bara judar som protesterar mot judehat”, frågar sig komikern Sarah Silverman, också på Twitter.
Det är inte första gången som West bryter mot regler på sociala medier. I mars blev rapparen avstängd från Instagram i 24 timmar och fick också innehåll borttaget för att det ska ha brutit mot plattformens regler.

ANDRA LÄSER