För 4 personer, 50 minuter
2 auberginer
1/2 msk salt
1 msk tomatpuré
1 krm socker
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk citronsaft
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och peppar
Att äta till:
1 dl färskriven parmesanost
1 msk hackad färsk timjan
blandade blad
bröd
Gör så här:
1. Klyv auberginerna på längden. Salta snittytorna och ställ åt sidan i 20 minuter. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skölj bort saltet från auberginerna och torka dem torra med hushållspapper. Sätt in dem med snittytorna uppåt i ugnen. Skeda ur köttet efter 15 minuter utan att skalen skadas.
3. Kör aubergineköttet, tomatpuré, socker, vinäger, citronsaft och pressad vitlök i matberedare med kniven monterad. Efter 20–25 sekunder tillsätt olivolja och kör några sekunder till. Smaka av med salt och peppar.
Fördela röran i de tomma skalen. Toppa med hackad timjan och färskriven parmesanost. Gratinera några minuter och servera med blandade blad, timjan och bröd.
ANDRA LÄSER

Politik
Statsvetare om Marins festvideo: Unga vill se äkta människor – frågan är om det inkluderar vilt partajande
18.08.2022 19:00

Politik
Både drogmisstankar och förståelse – så här reagerar politiker och utländska medier på Sanna Marins festvideo
18.08.2022 15:30
Stiftelser
Nu har domen fallit i härvan kring de nymanska stiftelserna – två styrelsemedlemmar döms för brott
18.08.2022 16:56