För 4 personer, 50 minuter
2 auberginer
1/2 msk salt
1 msk tomatpuré
1 krm socker
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk citronsaft
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och peppar
Att äta till:
1 dl färskriven parmesanost
1 msk hackad färsk timjan
blandade blad
bröd
Gör så här:
1. Klyv auberginerna på längden. Salta snittytorna och ställ åt sidan i 20 minuter. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skölj bort saltet från auberginerna och torka dem torra med hushållspapper. Sätt in dem med snittytorna uppåt i ugnen. Skeda ur köttet efter 15 minuter utan att skalen skadas.
3. Kör aubergineköttet, tomatpuré, socker, vinäger, citronsaft och pressad vitlök i matberedare med kniven monterad. Efter 20–25 sekunder tillsätt olivolja och kör några sekunder till. Smaka av med salt och peppar.
Fördela röran i de tomma skalen. Toppa med hackad timjan och färskriven parmesanost. Gratinera några minuter och servera med blandade blad, timjan och bröd.
ANDRA LÄSER
Ekonomi och näringsliv
Platt fall för finlandssvenskarna som tog sitt it-bolag till New York-börsen – ”Det är vad det är”
04.02.2023 05:02

Ukraina
Sårade lämnas kvar på slagfältet när Wagnergruppen strider – ”De är som zombier”
03.02.2023 18:38

Brott
Drumsö och Tölö sticker ut i dyster stöldstatistik – så här skyddar du bilens dyrbaraste del
04.02.2023 05:02

Nato
Senator till HBL: USA bör överväga ekonomiska sanktioner mot Turkiet – ”varit en svekfull bundsförvant”
04.02.2023 09:00

Mat och dryck
Som ung dolde Anders Wikström sin passion: ”Det ansågs inte manligt utan något som mammor sysslade med”
04.02.2023 05:02
