HIFK missade ny matchboll

3–0 har förvandlats till 3–2 i matcher i kvartsfinalserien mellan HIFK och Lukko. HIFK:s följande chans att avgöra serien kommer måndag kväll i hemmahallen.

Lukko försöker stå för en mäktig comeback i kvartsfinalserien mot HIFK.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
25.03.2023 19:53
Att slå den sista spiken i kistan i en slutspelsserie är inte lätt. Det fick HIFK märka för andra kvällen i rad då Lukko fixade den andra matchbollen och reducerade FM-ligans kvartsfinalserie till 2–3.
HIFK fick en riktigt tråkig start på matchen då Raumolaget satte fart på sin hemmapublik genom ett powerplaymål då bara sju minuter spelats. Detta efter att HIFK sumpat en chans med spel i fem mot tre.
Värre blev det för gästerna då Lukkobacken Tarmo Reunanen 50 sekunder senare satte ett präktigt zorromål efter att ha snurrat bort hela IFK-försvaret.
HIFK hade fått en välkommen gestalt tillbaka till sin laguppställning då Ilari Melart återvände till truppen efter sin avstängning. Melart var också inblandad i HIFK:s reducering då Sebastian Dyk petade in 2–1-reduceringen på Melarts retur.
Reduceringen var väckningen som HIFK behövde men några ytterligare fullträffar bjöd den andra perioden inte på. Tredje perioden blev en väldig jakt på en kvittering för HIFK som hade chanser såväl i powerplay som med sex utespelare på planen. Närmast en fullträff var Julius Nättinen som fick ett skott från närhåll, öga mot öga med Lukkomålvakten Artjom Zagidulin, som ändå Zagidulin stoppade.
2–1 stod på resultattavlan i hallen i Raumo fortfarande då slutsignalen tjöt vilket betyder att matchserien fortsätter måndag kväll i Helsingfors i en match som riskerar bli en ångestfylld saga för HIFK som nu tappat 3–0 till 3–2 i matcher.

ANDRA LÄSER