HS: Hennes & Mauritz stänger sin affär på Alexandersgatan

Den svenska klädkedjan Hennes & Mauritz stänger sin butik på Alexandersgatan i centrala Helsingfors, rapporterar Helsingin Sanomat. Samtidigt stängs också klädaffären Monki strax intill, som ägs av samma bolag.

Sagan är all för Hennes & Mauritz butik på Alexandersgatan.
10.05.2021 15:17 UPPDATERAD 10.05.2021 17:07
Affärsflykten från Alexandersgatan fortsätter. Helsingin Sanomat rapporterar på måndagen att Hennes & Mauritz kommer att lägga ned sin affär på adressen Alexandersgatan 48. Också butiken Monki bredvid, som ägs av samma kedja, kommer att stängas.
Lottie Karlsson, kommunikationschef vid Hennes & Mauritz i Norden, säger till HS att det inte längre är lönsamt för bolaget att upprätthålla butiken på Alexandersgatan. Hon hänvisar bland annat till stora förändringar i konsumentbeteendet till följd av digitaliseringen.
Tidtabellen för stängningen av affärerna är tills vidare oklar. Efter stängningen återstår ändå fem Hennes & Mauritz-butiker i Helsingfors.
Hennes & Mauritz har verkat i Finland sedan 1997.
Hennes & Mauritz besked är det senaste i raden av klädaffärer som väljer att lämna Alexandersgatan i den absoluta stadskärnan.
I år har bland annat Aleksi 13 och skodesignern Minna Parikka stängt sina affärer på Alexandersgatan. Förra veckan meddelade också Halonen, som drivit en klädaffär på Norra Esplanaden i över 50 år, att man stänger butiken.
Efter stängningen har Hennes & Mauritz fem butiker kvar i Helsingfors: två i centrum och tre i köpcentren Itis, Redi och Tripla.

ANDRA LÄSER