Beckham + Manchester United = Sant? Forne storstjärnan kan köpa sin gamla klubb

Den bland fansen avskydda Glazerfamiljen har öppnat upp dörren för att göra sig av med aktiemajoriteten i Manchester United. Intressenter lär det inte råda brist på trots klubbens sportsliga kräftgång det senaste decenniet. Ett namn som nämns är lagets forna spelare David Beckham.

David Beckham är ryktenas man.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
24.11.2022 10:45
David Beckham lämnade United sommaren 2003 efter att ha kommit på kant med klubbens legendariska manager Sir Alex Ferguson. Men kärleken till klubben där han slog igenom finns kvar. Och då Glazers nu sagt att de kan tänka sig en försäljning har Beckhams namn dykt upp i spekulationerna.
Inte så att Beckham själv skulle ha råd att punga ut med de sju miljarder euro klubben värderas till. Beckham är visserligen god för hundratals miljoner euro och jobbar för närvarande som PR-ambassadör för Qatar på ett tioårigt kontrakt värt 20 miljoner euro om året men sju miljarder kan han inte hosta upp.
Däremot kunde Beckham vara en perfekt galjonsfigur för ett konsortium som skulle köpa upp United. Han Beckham har goda kontakter runt om i världen och är ett stort namn inom fotbollen. Han är också delägare i Inter Miami.
Med tanke på hans goda kontakter till stenrika Qatar skulle det inte vara särskilt långsökt att pengarna för ett eventuellt köp skulle komma från olje- och naturgasstaten och så skulle Beckham fungera som talesman och ansiktet utåt för projektet.

ANDRA LÄSER