HBL hårdbevakar EM-starten – von Wendt och Pohjola rapporterar från Köpenhamn

Finlands herrlandslags historiska EM-premiär sker på lördag i Köpenhamn. Jonas von Wendt hårdbevakar landslaget i Köpenhamn medan Tommy Pohjola tar pulsen på de finländska fansens resa till den danska huvudstaden.

Jonas von Wendt är på plats i Köpenhamn och följer med det finländska landslaget.
Det finländska herrlandslagets supportrar har under årens lopp tvingats genomgå otaliga besvikelser och mardrömsstunder. Men på lördag sker det alla väntat på: Landslaget spelar sin första EM-match då laget möter Danmark på Parken i Köpenhamn.
HBL har två reportrar på plats i Köpenhamn under helgen. Jonas von Wendt, årets fotbollsjournalist i Finland, har sedan onsdag kväll rapporterat om stämningarna kring laget, spelarnas tankar inför turneringsstarten och vad utgångsläget för det finländska landslaget är.
På fredag får han sällskap av HBL-medarbetaren Tommy Pohjola som reser till den danska huvudstaden tillsammans med de finländska supportrarna. Pohjola kommer att rapportera om fansens resa till Köpenhamn, om deras äventyr i Danmark och hur de upplever EM-debuten på läktarplats på Parken.
Pohjola rapporterar fortlöpande i en liveblogg från fredag morgon till söndag förmiddag.
Tommy Pohjola har varit på fotbollsmästerskap sedan Forssell och Sjölund spelade VM i Argentina år 2001. Nu gäller Köpenhamn, följ hans liveblogg med fansen och om fansen på HBL.fi.
Följ von Wendts och Pohjolas rapportering på HBL.fi och i papperstidningen.

Danmark–Finland spelas på lördag klockan 19.

ANDRA LÄSER