Haglund lämnar Kaidi – förtegen om sina framtidsplaner

Kaidi Finlands vd Carl Haglund har meddelat sin arbetsgivare att han lämnar sin post efter sommaren rapporterar Helsingin Sanomat i en intervju med Haglund där han lovordar den finska skogsindustrin.

01.06.2018 09:10 UPPDATERAD 01.06.2018 16:03
– Efter sommaren är Kaidis Finlandsprojekt framgångsrikt avslutat för min del och satsningen har den lagstiftning och de tillstånd som behövs. I nästa skede innehas huvudrollen av dem som kan bygga fabriker, kommenterar Carl Haglund sin sorti från kinesiska Sunshine Kaidi New Energy Groups verksamhet i Finland till Helsingin Sanomat.
HBL nådde Haglund som säger att han i det här skedet inte ger fler kommentarer utöver intervjun till HS.
Haglund blev vd för Kaidi för två år sedan då han lämnade sin post som riksdagsledamot och ordförande för Svenska folkpartiet.
Kaidi planerar en bioenergianläggning för 900 miljoner i Kemi. För en månad sedan fick Kaidi sitt miljötillstånd för anläggningen.
Till HS säger Haglund att han inte har något nytt jobb i sikte, men att politiken eller stiftelsevärlden inte intresserar.
I intervjun säger Haglund att han ser ljust på affärsmöjligheterna för den finska skogen i och med att klimatförändringen och plastavfallsskandalerna i haven gör att det finns ett stort behov av ersättande material som sannolikt görs av trä. Även för produktion av biobränsle kommer skogen att behövas, säger han i intervjun.

ANDRA LÄSER