626 coronasmittade i Finland – 71 nya fall inom HUS

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS meddelar på söndagen om 71 nya fall av det nya coronaviruset i sitt område. Bild: Timo Jaakonaho/Lehtikuva

Institutet för hälsa och välfärd THL uppdaterade sin statistik under söndagseftermiddagen.

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS meddelar på söndagen om 71 nya fall av det nya coronaviruset i sitt område. Dagen innan ökade antalet med 53 nya fall. Sammanlagt har det konstaterats 378 fall av viruset inom HUS verksamhetsorter, fler än i något annat sjukvårdsdistrikt i landet. Antalet insjuknade ser ut att stiga i växande takt inom sjukvårdsdistriktet.

Enligt Institutet för hälsa och välfärd THL:s statistik har hittills sammanlagt 10 000 finländare testats för viruset. Just nu har 626 fall av det nya coronaviruset bekräftats. 43 personer vårdas på sjukhus på grund av viruset, 12 av dem intensivvårdas. Under helgen har Finland också fått sitt första dödsfall av det nya coronaviruset. THL bekräftade på lördagen att en ålderstigen person bosatt i HUS område dött av sjukdomen i fredags.

THL påminner om att de flesta insjuknade endast får lindriga symtom men att det nya coronaviruset kan ha väldigt allvarliga följder för de äldre, särskilt sådana personer som har en primärsjukdom.

10 000 personer testade.

626 personer har testat positivt.

43 personer vårdas på sjukhusen, av vilka 12 på intensivavdelningar.

Källa: Institutet för hälsa och välfärd THL

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning