Sveriges Natopositiva partier fick träffa Stoltenberg – ”Sverige och Finland kommer att bli medlemmar”

De partier som är positiva till ett svenskt Natomedlemskap fick ställa frågor och ventilera sin oro till generalsekreterare Jens Stoltenberg. Statsminister Ulf Kristersson säger att ett stort steg är den terrorlagstiftning som Sveriges regering tänker godkänna.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg vill inte säga hur avgörande han tror att samtalen med Turkiet som börjar igen på torsdagen i Bryssel.
Richard Nordgrenrichard.nordgren@hbl.fi
07.03.2023 21:05
Den nya terrorlagstiftningen som regeringen lägger fram kommer bland annat att försvåra den terrorstämplade kurdiska organisationen PKK:s verksamhet, säger statsminister Ulf Kristersson (Moderaterna) på tisdagskvällen.
Huvudorsaken till att Jens Stoltenberg besöker Stockholm är att han ska delta i EU:s informella försvarsministermöte på onsdag. Där ska det bland annat diskuteras de materielförstärkningar som behövs i Ukraina. Målet är enligt den svenske försvarsministern Pål Jonson (M) ”hundratusentals granater”.
Kristersson har arrangerat mötet med partiledarna för att de ska få chansen att ställa frågor direkt till Stoltenberg om Sveriges anslutningsprocess.

ANDRA LÄSER